2 Haziran 2011 Perşembe

kadınlar tenisi yaşlanıyor


Kadınlar tenisi git gide yaşlanıyor. Kadınların yaşı sorulmazmış ama yine de bir kontrol edelim. Bu yıl yarı finale kalan dört isim, Li Na, Marion Bartoli, Francesca Schiavone ve Maria Sharapova. Yaşları ise sırasıyla 29, 26, 30 ve 24. Ortalaması 27,5. (Aslında Sharapova'yı 24'ten değil tenis yaşından hesaplamamız gerekir. 17 yaşında Grand Slam kazandı. 30 yaşında sayılır o deneyimle)

17'lik, 20'lik kızların grand slam kupası kaldırdığı zamanları özlemiyor musunuz? Ben özlüyorum. Oyunun bu kadar fiziksel olduğu dönemde görece yaşlı oyuncuların genç ve diri tenisçileri, grand slam çeyrek finalinde geçebilmeleri de enteresan. Li 21'lik Azarenka'yı, Schiavone de 19'luk Pavlyuchenkova'yı alt etti.

Geçen yılın yarı finalistlerinin yaş ortalaması 27'ydi. 2009'da 23, 2008'de ise sadece 22.

Kim Clijsters geldi turu domine etti. Date-Krumm geldi 1 numaraları yendi. Şu an dünya 1 numarasının 20 yaşında oluşu sizi yanıltmasın. Grand Slam'lerde deneyim ve bilgelik konuşuyor.

2 yorum:

aks111 2 Haziran 2011 22:54  

schiavone çok iyi tenis oynuyor.her türlü vuruş var maşallah :D.

zop 3 Haziran 2011 23:48  

Robot gibi ayni dandun tenisi oynayan yeni nesil kazanicagina Francesca gibi tenis oynayan yasli kurtlar kazansin. Bunun genci varsa o da kazansin tabi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP