31 Mayıs 2011 Salı

rg 2011: kadınlarda çeyrek final öncesi

Erkeklerdeki gibi kadınlarda da inelim aşağı doğru eşleşmelerden.

Kuznetsova-Bartoli
Wozniacki'nin yenilmesine şaşırdık mı? Belki üçüncü tur değil de çeyrekte yenilmesi daha normal karşılanabilirdi. Erken elendi sayabiliriz ancak bu turnuvayı kazanması imkansızdı. Tenis Dünyası dergisine yazdığım ön bakışta editi yapan arkadaş spota benim Wozniacki'yi favori gösterdiğimi yazmış ama daha iyi okursanız öyle demediğimi görürsünüz. Daha bekleyecek Danimarkalı bir grand slam için. O süre zarfında 1 numarayı bırakacağını da pek sanmıyorum. Deneyimli Hantuchova iyi iş çıkardı. Ama o da gidip dördüncü turda eksi şampiyonlardan Kuznetsova'ya yenildi. Kuraya baktığımızda tablonun üst tarafından final için büyük şansı var Rus'un.



Sveta'nın çeyrekteki rakibi ev sahibi Bartoli. İki sette kazandığı maç yok. Üç maç üç set, son maçta da rakibi çekildi. Görges karşısındaki galibiyeti en değerlisi. O garip ritüelleri ile değişik bir renk tabii Bartoli de. Özellikle 175 olan IQ'su. Keşke üç beş IQ da bana atsa da benim de kafam çalışsa, anne bende niye yok?

Bu dilimde son finalist Stosur üçüncü turda elendi. İlk 10'dan dışarıya doğru süzüldü.  Görges için de Twitter'a yazdım burada da bulunsun. Ender bulunan oyunculardan. Agresif oynuyor, iyi oynuyor. Ancak ben birkaç ay içinde aldığı sonuçlar nedeniyle çok abartıldığını düşünüyorum. Normalde bu turnuvada çeyrek finale çıkması başarıydı. Dördüncü turu her halükarda görümesi lazımdı. Ama kendisinden beklentiler bu kadar yüksek olunca mental olarak baskı hissetti ve daha erken elendi.

Pavlyuchenkova-Schiavone
Vera Zvonareva'nın bölümünden vatandaşı Pavlyuchenkova çıktı. İkinci turda Lisicki'nin elinden zor kurtulan (ki kızcağız sakatlandı) Vera, dördüncü turda Nastya'dan kaçamadı. Nastya sezon sonunda İstanbul'a gelmek için büyük bir şans yakaladı. Sezonun ikinci yarısında da biraz sıkarsa dişini ilk sekizde görürüz kendisini. Kariyerinde ilk defa çeyrek final gördü ama neden yarı olmasın! Bunun için son şampiyonu devirmesi gerek.



Schiavone'yi tebrik, takdir, tevfik, tevkif, fikret vs.. ediyorum. Turnuva öncesi bu erkenden elenir demiştim. Beni yanılttı. Bütün sene yatıp Paris'te uyanıyor zaar. Jankovic'i de bir güzel patakladı dördüncü turda sormayın gitsin. Peng belki ona sorun çıkartabilirdi ama o da nefessiz kaldı (literally) ve maçtan çekildi üçüncü turda. Şimdi Pavlyuchenkova var. Bir tarafta hantal kızımız, diğer tarafta hareketli reyiz. Benim gönlüm Nastya'dan yana.

Kısa bir şeyler de Pennetta için. İtalya'nın kadınlardaki ilk top 10 oyuncusunun şimdiki hali içmi burkuyor. Halbuki daha iki yıl önceydi. Lepçenko ne lan!?

Li Na-Azarenka
Cirstea'nın üçüncü tur gördüğü bir dünya var ne güzel değil mi? İlk turda Schnyder'i ve ardından Dulgheru'yu yenen Rumen Li Na'ya direnemedi bile. Bu arada Schnyder'i yenen de son isim oldu zira İsviçreli tenisi bıraktığını açıkladı. Ne diyordum, Li Na. Avustarlya Açık finali sonrası yaşadığı boğulmayı koçu olan kocasını şutlayarak aşan Çinli tenisçi maçlar kazanmaya başladı. Geçen yıl üçüncü turda şampiyona elendiği turnuvda bu yıl son sekize kaldı. Hem de gizli favori olarak gösterilen overrated Kvitova'yı yenerek çıktı çeyreğe. Rakibi Azarenka oldu.



Belaruslu tenisçi  benim bu turnuvadaki iki favorimden biri. Sürpriz dördüncü tur oyuncusu Ekaterina Makarova karşısında servisinde biraz zorlansa da durumu iyi idare etti. Toplam 17 oyun verdi dört maçta ve henüz set kaybetmedi. Ancak kendisini yakından tanıyanlar bilir, her şey düzgün giderken direksiyonu şarampole kırma gibi bir alışkanlığı var kendisinin. Makarova son 16 yolunda Larsson ve Kanepi'yi mağlup etti. Hele ki Larsson'un ilk turda Ana'yı yendiği düşünüldüğünde üzücü.

Sharapova-Petkovic
Bir diğer favorim Sharapova. Kolay bir kuraya rağmen ikinci turda Caroline Garcia karşısında aptalca oynanmış bir maç. Yine de gerilerden gelerek kazanmıştı. Dördüncü turda da benzeri oldu. Rakip güçlüydü bu sefer. Agnieszka Radwanska. İlk sette 4-1'den gelerek seti aldı. İkincisinde beş set puanı çevirdi. Daha da inanılmaz bir zafere imza attı. Kariyer grand slam için iddialı ve istekli. Savaşçı ruhunu gördükçe daha çok hayran oluyorum.


Masha'nın çeyrek finalde oynayacağı isim Andrea Petkovic. Alman raketin geldiği dilimde Clijsters'ı elemesine gerek kalmadı çünkü onun için genç bir raket bunu zaten yapmıştı. Sakat Bekçikalı, Arantxa Rus'a elenmişti. Sonra Rus gitti Maria Kirilenko'ya elendi. Kirilenko da dördüncü turda Petkovic'e. Petko nerde, dağa kaçtı. Dağ nerde, inek sıçtı (Aaaa küfür geldi halbuse ne güzel gidiyordum). Masha, Petkorazzi'yi Miami'de geriden gelerek harika bir şekilde yenmişti. Petko da o turnuvadan sonra dans etmemişti. Şimdi moonwalk yapıyor. Bakıcaz artık.

İlk üç seribaşının daha önce Roland Garros'ta çeyrek finale kalamamışlığı yok. Üçünün birden.

1 yorum:

Chloroform 31 Mayıs 2011 13:11  

azarenka yorumuna sonuna kadar katılıyorum, bence masha'dan büyük favori hatta ama dediğiniz gibi kendi kendine intihar edebilir yine.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP