4 Eylül 2011 Pazar

gün sonu: amerika açık 2011 - gün 6

Serena Williams bir yıl aradan sonra oynadığı ikinci Grand Slam'de ilk beş sette sadece dört oyun bıraktı. Bu beş setin biri de bu akşamki Azarenka karşısındaki üçüncü tur maçındaydı. Belaruslu daha maçın başladığını anlamadan Serena atı almış, Dinara'nın aksine, Üsküdar'ı geçmişti. 5-0'dan sonra onurunu kurtaracak bir oyun almayı başardı dört numaralı seribaşı.

İkinci sette Azarenka olması gerektiği gibiydi. Serena'nın servisini bile kırmayı başardı bakın siz şu afacana. O kadar önemli bir yerde kırdı ki ilk set boyunca ezilmiş bir zihnin o noktada bu baskıyı karşılayabilmesi şaşırtıcıydı. Toplam dört maç puanı çevirerek tie-break'i gördü Vika. Tie-break'te ise Serena üstünlüğü vardı ve ABD'li son 16'ya kaldı.

Ben Serena'nın bu mini yenilmezliğini bağlayacak bir şey bulamadım. Oyununda fark ettiğim şey toplara çok çabuk hareketlenmesi. Adeta rakibin raketinden çıkmadan doğru köşede bitiveriyor.

Serena'yı düz oynayarak yenmeniz imkansıza yakın. Düz groundstroklarla olmaz. Oyunun ritmini hep değiştirmeniz lazım. Slicelar ile droplar ile. Serena'nın bu turnuvada karşılaştığı en güçlü isim Azarenka'ydı ve kendisi slice bilmez drop yapmaz bi şahsiyet.

Serena bu turda Ana ile oynayacak. Ana, Azarenka'ya oranla slice'ı daha çok kullanan bir tenisçi. Bu bir avantaj ama onun da bir handikapı var ki evlerden ırak.


Bugün Sloane Stephens önünde rezil bir servis performansıyla oynadı ve şunu açıkça söylüyorum 6-0/6-0 yenilir. Stephens bile dört kez servisini kırdı Ana'nın bu maçta. Varın gerisini siz düşünün. Ana çalışan tek silahıyla, forehandiyle bugün kazandı. Karşısında biraz daha deneyimli bir isim olsaydı, Robson olsaydı misal, işler değişirdi.

Schiavone isimli zat-ı muhterem yine ışığı gördü. Son anda bir elektroşok ile hayata döndü. Chanelle Scheepers önünde ikinci sette maç puanı çevirip karşılaşmayı kazandı. Işığı görmeyi çok seviyor reyiz. Rakibi Pavlyuchenkova olacak. Nastya, Jelena Jankovic'e set vermedi. Jankovic hiç sağlık molası alamadığı maçı kaybetti :(((

Petkovic, Carlo Suarez, Caro ve Sveta rahattı bugün.

Erkeklerde oturup adam akıllı bir maç izlemedim. Ne o öyle zaten dan dun, hiiç. Sürpriz de yok. Djokovic kazandı, Federer kazandı, Fish, Ha keza. Günün en heyecanlı geçmesi beklenen maçında Tsonga, yakışıklıyı eve gönderdi. Ha sürpriz yoktu dedim vardı galiba. Berdych nam-ı diğer Big Bird, Tipsarevic karşısında ikinci sette omuz sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi. Tam tersine alışkınız ama biz.

2 yorum:

aks111 5 Eylül 2011 08:38  

serena williams ın aradan sonra oynadığı ilk grand slam wimbledon değil miydi?

onur 5 Eylül 2011 14:03  

öyle, öyle. düzelttim sanıyodum düzeltmemişim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP