29 Mart 2011 Salı

miami: i have a plan john!


Hemen şunu söyleyerek başlayayım. Şu an WTA Tour’da Indian Wells-Miami dublesi yapacak bir insanoğlu bulunmamaktadır. (Wozniacki elendikten sonra söylemesi kolay gibi duruyor değil mi)

Wozniacki’den nefret etmem. Çok da sevmem. Küçükken sevimliydi, sempatim vardı. Beni yanıltmadığı ve başarılı bir tenisçi olduğu içinde artısı vardır gözümde. Büyüdükçe itici olmaya başladı ama o kötü oldu.

Bugün Petkorazzi karşısında kendi standartlarının (Evet dostlar, onun da standartları var) çok altında kalınca Alman tenisçi için bu fırsatı değerlendirmek, boş kaleye gol atmak gibi oldu. Petkovic kötü mü oynadı? Hayır. O da normalinin üstüne çıkmayı başardı.

Aslında Petkovic değişik oyun planı ile Wozniacki’yi şaşırtmayı planlarken, Caro önce davrandı. Hiç alışık olmadığımız şekilde basit topları kaçırdı. Şimdi bunu beklemeyen bir tenisçi için donakalmasını bekleyebilirsiniz. Petkorazzi öyle yapmadı. Kendi kurgusuna devam etti. O kurguyu kendi ağzından dinleyelim:

“Çoğu oyuncu Caroline’e karşı güç yönünden üstünlük kurabileceğini sanıyor. Bence bu yanlış bir yaklaşım zira onun en rahat olduğu zaman topları kovalayıp oyuna çevirdiği oyun tarzıyla gerçekleşiyor. Ve siz bir kez konsantrasyonu kaybettiğiniz anda, puanı bitiriyor. Bazıları onun psuher olduğunu söyleyebilir ancak toplar hiç de öyle yavaş ya da kısa gelmiyor. Oldukça derin bu yüzden atak yapamıyorsunuz.


“Ben oyunda çeşitliliğe gitmeye çalıştım ve ralliyi kontrol etmesine izin verdim. Kısa topta fırsatı yakaladığımda ise bitirmeye çalıştım. Çünkü her topa bütün gücünüzle vurmaya çalışırsanız o rahat olduğu şeyi yapar ve eninde sonunda kaçıran siz olursunuz.

“Benim yapmaya çalıştığım ise sabırlı olmak ve kısa düşen topu beklemek. O zamana kadar da çeşitliliğe gidip inisiyatifi ona vermekti.”

Peki arkadaşım mal mısın bütün oyun planını anlattın mikrofonlar önünde? Bu seni diğer oyunculardan ayıracaktı. Sen hep Caroline’i yenecektin, onlar yenemeyecekti. Tüh bak gördün mü?

Aklıma Lost geldi ister istemez. Benjamin bile anlatmazdı be planını öyle herkese!!!


Galibiyetten sonra PetkoDance geldi ama söylediğine göre bu son turnuva olacakmış dans ettiği. Aslında Amerika Açık'tan sonra bırakmak istemiş ancak fanlar "O kadar yol tepip dansını izlemeye geliyoz biz. Malız da biraz. Tenis izlemeye değil dans izlemeye geliyoz" deyince kırmamış onları devam etmiş.

4 yorum:

Spooky 29 Mart 2011 11:16  

arkadaşım biz bu oyun planını vereli aylar oldu. yalansa yalan de.

karaktersiz 29 Mart 2011 13:00  

caro'yu uzmek allah'i uzmektir. :(

Spooky 29 Mart 2011 13:11  

hahahaha demek yalan ha. senin de canın sağolsun.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP