19 Aralık 2009 Cumartesi

wildcard için çılgın atmak

Kurallara uymadığı gerekçesi ile vatandaşı Xavier Malisse ile 1 yıl tenisten men cezası alan ve geçtiğimiz günlerde bu cezası kaldırılan Amerika Açık 2009 yarı finalisti Yanina Wickmayer'in Avustralya Açık 2010 için wildcard alma olasılığı neredeyse yok gibi.

Avustralya Açık yetkilileri 8 wildcard'ın 5'ini zaten verdiklerini geri kalan üçünü ise kendi vatandaşlarına vereceklerini bu yüzden üzgün olduıklarını söylediler. Bir wildcard bildiğiniz üzere Juju'ya verildi. Bir tane Amerikalı'ya, bir tane Fransız'a, bir tane Asyalı'ya ve bir tane de Avustralya Açık play-off turnuvasının kazananına olmak üzere diğer 4 tanenin de sahibi belli. Geri kalan üç tane de Avustralyalılar'a verilecek deniyor. Umarım Wickmayer için bir ayrıcalık gösterirler.

Bu arada play-off maçlarında çeyrek finalde elenen Alicia Molik oradan alamadığı wildcard'ı geri kalan üç kişilik kontenjandan alabilir. Play-off finallerinde Olivia Rogowska ile Casey Dellacqua mücadele edecekler.

5 yorum:

Spooky 19 Aralık 2009 15:38  

ben wickmayer'in masum olduğuna inanmıyorum. alamasın wild card'ı...

Russell 19 Aralık 2009 19:08  

justine henin
ooco wandeveghe
mathilde johansson
sasil karatantcheva
olivia rogowska
casey dellacqua
alicia molik

7 spot bunlar garanti gibi.. zaten henin, wandeveghe, karatantcheva %100.. rogowska-dellacqua finalini kazanan play-off biletinden spotu kapar, kaybeden de direk wild-card'dan.. molik de aynı şekilde wild-card alır.. geriye 1 tane daha kalıyor.. monica wejnert, isabella holland, sally peers gibi ilk turu aşması mucize olacak oyuncular yerine 8. spotun yanina wickmayer'e verilmesi daha iyi olur diye düşünüyorum..

erkekler finalinde de nick lindahl ve bernard tomic oynayacak.. ikisi de zaten wild card alacaktı her türlü.. orada da 1 tane direk wild-card yeri açıldı..

bu arada bir forumda gördüm.. portekizli bir eleman, avustralya açık wildcard'la alakalı bir konuda, "marsel ilhan acaba asya wildcard'ını alabilir mi? bunu sadece yarı asyalı yarı avrupalı bir memlekete mensup olmasından dolayı değil, kazakistan'da, yani asya'da doğmuş olmasından dolayı söylüyorum.." demiş.. tabii, türkiye, avrupa tenis federasyonu'na dahil olduğu için bu mümkün değil ama elin portekizlisinin gelip marsel ilhan'ı takip etmesi ve desteklemesi - böyle bir soru soruyorsa destekliyordur :) - güzel bir şey bence..

Russell 20 Aralık 2009 12:04  

dün play-off finallerinde mükemmel choke'lar vardı..

rogowska 6-1 5-2'den dellacqua'ya maçı verdi 6-1, 6-7(9) ve 3-6'lık setlerle.. 3 de maç puanı kaçırdı 2. set tie-break'inde..

tomic, lindahl'a 6-7(8) 6-1 4-6 7-6(11) 6-3'le kaybetti.. 4. set tiebreak'inde 4 ya da 5 maç puanı kaçırdı tomic..

böylece play-off winner spotundan wildcard'ları casey dellacqua ve nick lindahl kaptı, ki tersi olsaydı da bu iki isim diğer spotlardan alacaktı zaten yine wildcard %99.9.. rogowska ve tomic de diğer spotlardan wildcard alacaklar..

Russell 21 Aralık 2009 16:01  

bu akşam saat 20.00'da ntvspor'daki spor aşkı programında çağla büyükakçay ve pemra özgen..

Erk 22 Aralık 2009 11:08  

http://www.guardian.co.uk/sport/2009/dec/22/junstine-henin-wimbledon-big-interview

Henin röportajı yukarıdaki link. Herhalde bu ablamız Kim Clijsters gibi bu kupayı almak isitiyor. Wild Card'la gelse alsa güzel olur bu turnuvayı da:) Alakasız oldu ama paylaşayım dedim bu röportajı okumak isteyenlere:)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP