27 Ağustos 2010 Cuma

amerika açık 2010 kadınlar kurası

[1] Wozniacki
[14] Sharapova
[11] Kuznetsova
[8] Na Li

"Serena Williams'ı görmemek tablonun üzerinde, bir kuğu narinliğinde, bir yaz yağmuru naifliğinde..." şeklinde şiirler yazdıran Amerika Açık'ta kadınlar tablosunun zirvesinden Caro var. Safina'dan sonra bir Grand Slam'deki en zayıf 1 numara olduğunu düşünüyorum kendisinin. Hatta üçüncü turda karşılaşacağı Safarova'nın onu bir hayli zorlayacağını; burayı atlatırsa dördüncü turdaki olası rakiplerinden Şarapova ve Rezai'nin onu çok rahat eleyeceğini düşünüyorum.

Şarapova'ya yalnız ilk turda çok ilgnç bir rakip geldi. Jarmila Groth'un iki maçını izledim İstanbul'da. Eğer buradaki gibi servis atar ve oynarsa Şarapova'yı çok zorlayacaktır Avustralyalı daha ilk turda. Hani utanmasam, sürpriz olur diyeceğim. Zira Masha'nın o kötü servis attığı günlerden biri olursa şansı bir hayli azalır Rus'un. 

Bu çeyreğin alt tarafı oldukça zorlu. Son iki haftada kendini toparlayan Kuznetsova'nın yanısıra Maria Kirilenko ve Yaroslava Shvedova gibi iki ciddi tenisçi de çeyrek finali kovalayacaklar buradan. Sevastova, Vögele gibi gençlerin yanında Kimiko Date teyze Kuznetsova'nın ilk turdaki rakibi olarak dikkat çekiyor.

[4] Jankovic
[15] Wickmayer
[9] A.Radwanska
[7] Zvonareva

Buradaki dörtlü çohacayip. Şimdi öncelikle bir Jankovic var ki Wimbledon'dan sonra katıldığı 4 turnuvada ikinci tur ötesi görememiş, 2 galibiyet, 4 mağlubiyetle yerlerde sürünüyor. Wickmayer desen son turnuvada Agnes Szavay'a yenilmeyi başarabildi. Zvonareva formda fakat kendisi bir C4 patlayıcı kadar stabil olduğundan ne yapar ne eder bilemiyoruz. İlk 16 dışından gelen seribaşılar rahat geçilebilecek isimlerden oluştuğu için pek büyük bir tehdit teşkil ettkileri söylenemez. Andrea Petkovic saçmalamaz ise sıyrılabilir. Uzun bir aradan sonra kortlara dönen Sabine Lisicki de ikinci turda Zvonareva'nın rakibi olabilir. Geçen sene burada bileğini burkarak uzun süren sakatlık silsilesinin ilk adımını atmıştı Alman raket.

[6] Schiavone
[10] Azarenka
[16] Peer
[3] V. Williams

Roland Garros'un ardından kontak kapatan İtalyan raket Schiavone hiçbir şey yapamayacak Flushing Meadows'ta. Dinara Safina dahi yenildi geçen hafta. Beşinci sekizde birlik dilimden çeyrek finale Azarenka çıkacakmış gibi gözüküyor. Onu en çok zorlayacak isim sie İstanbul Cup şampiyonu Pavluçenkova olacak. Üçüncü turdaki olası bu eşleşme belki de yarı finalisti belirleyecek. Bu çeyreğin alt yarısında Venus maç oynamasa da formda olur her zaman Amerika Açık'ta. İlk turda Roberta Vinci ile oynayacak. Çok kolay bir sekizde birlik dilimi var. Ama işte çeyrek finalde veda edebilir.

[5] Stosur
[12] Dementieva
[13] Bartoli
[2] Clijsters

Son çeyrekte olası bir Clijsters-Stosur çeyrek finali gözüküyor ufukta. Stosur tam randımanla oynayacak olduğunu bilsem rahatça çeyrek finale yazarım ismini ama hani ilk turda Vesnina, üçüncü turda Kleybanova falan derken bir anda elenebilir. Kleybanova demişken o da ilk turda Johanna Larsson ile oynuyor. İsveçli'nin forehandleri yavaş Rus raket için sorun yaratır. Dementieva ise dördüncü tura çıkmak için Safina ve Hantuchova gibi isimlerle mücadele edecek.

Çeyreğin alt bölümünde Bartoli, Zheng, Kvitova ve Clijsters dört seribaşı. Zheng ve Kvitova sert kort sezonunda kötü sonuçlar aldılar. Biraz yumuşak göründüler bana. Bartoli ve Clijsters'ın dördüncü turda karşılaşma ihtimalleri var ancak araya girebilecek bir isim de var. Ana Ivanovic. Cincinnati'deki efsane oyunu Kim Clijsters karşısındaki sakatlık ile darbe alan Sırp raket, sakatlığından tamamen sıyrılabildiyse neden olmasın? "Çünkü o Ana" dediğinizi duyar gibiyim...

İlk turdaki izlenesi maçlar:
Sharapova-Groth
Safina-Hantuchova
Kleybanova-Larsson
Petrova-Petkovic
Cibulkova-Vögele
Rezai-Rybarikova

Read more...

amerika açık 2010 erkekler kurası


Seribaşı numaralarında biraz farklılık olsa da Amerika Açık kuraları neticesinde ilk 4 seribaşının yarı final eşmeleri iki hafta önceki Toronto Rogers Cup ile aynı. Oradaki yarı final mücadelelerinde Federer Djokivic'i, Nadal da Murray'i mağlup etmiş; Murray de Nadal'ı mağlup etmiş; finalde Murray, Federer'i yenerek şampiyon olmuştu. Aynı eşleşmeler burada da gerçekleşebilir.

Çeyrek çeyrek giderek bir ana tablonun üzerinden geçelim:

[1] Nadal
[15] Ljubicic
[10] Ferrer
[8] Verdasco

Bu çeyrekte bir İspanyol esintisi hakim. Rafa'nın ilk turda oynayacağı isim Teimuraz Gabashvili. Rus raket Roland Garros'ta Andy Roddick'i elemeyi başarmış ve büyük sükse yapmıştı. Bu çeyreğin üst yarısı alt yarısına oranla daha kolay. Yani Nadal, vatandaşları Ferrer ve Verdasco'ya göre rahat olacak. Kohlschreiber, Feli Lopez ve Gilles Simon dikkat çeken isimler. Verdasco'nun yarısında ise diğer iki seribaşı Gulbis ve Nalbandian. Gulbis, Toronto'da çeyrek final oynayan Chardy ile ilk tur mücadelesine çıkacakken, Nalbandian elemelerden gelen bir isimle oynayacak. Eğer ki Nalbandian şu son bir aydaki ortalama performansı ile oynarsa çeyrek finalde Nadal'ın karşısına çıkabilir.

[4] Murray
[14] Almagro
[12] Youzhny
[7] Berdych

Turnuvanın en büyük şampiyon adaylarından Murray, Slovak Lacko ile başlıyor yürüyüşüne. İkinci turdaki olası rakibi güzel saçlı Dustin Brown. Bu çeyreğin üst tarafında Britanyalı'nın yoluna taş koyabilecek en önemli isim Amerikalı Sam Querrey gibi duruyor. Ev sahibi teniçi, Los Angeles’ta finalde Murray’yi yenerek kupayı kaldırmayı başarmıştı. Fakat ondan sonra katıldığı turnuvalarda iki maç üst süte kazanamadı. Murray ile dördüncü turda karşılaşabilirler. İkinci çeyreğin alt tarafında Youzhny ve Berdych dışında Querrey’nin kankisi John Isner bulunuyor seribaşı olarak. Geçen yıl ikinci turda Marsel’i eleyen ve dördüncü tur görüp Verdasco’ya yenilen Amerikalı’nın bu sene yolu daha kolay ama dördüncü turda Berdych var. Oraya gelene kadar Roddick gibi bir isim yok en azından karşısında.

[6] Davydenko
[9] Roddick
[16] Baghdatis
[3] Djokovic

Tablonun alt tarafına indik.Novak Djokovic’in başı çektiği üçüncü çeyrek yine zorlu. Sırp raket zaten tenisin Beşiktaş’ı olmuş kuralar konusunda. İlk turda onu çok iyi tanıyan, vatandaşı Viktor Troicki’yi çekmeyi başardı. Dördüncü turdaki olası rakibi Marcos Baghdatis ki ben bu satırları yazarken Rum raketin Amerika Açık Serileri’ni birinci bitirme olasılığı halen devam etmekte. New Haven’ı kazanırsa Murray’i geçecek Rum raket. Düşünün formunu. O olmazsa Cincinnati’de final oynayıp Federer’e kaybeden Mardy Fish Djokovic’in dördüncü turdaki rakibi olacak. Nole bütün bunları atlatırsa 2003’ten beri hiçbir şey yapamasa da her zaman favori olan Andy Roddick ile oynayacak.

[5] Söderling
[11] Cilic
[13] Melzer
[2] Federer

Federer’in çeyreğindeki seribaşılar orta şeker. Roland Garros çeyrek finalinde mağlup olduğu soğuk adam Söderling’in yanısıra RG yarı finalisti Melzer de İsviçreli’yi zorlayacak isimler. Cilic için hiçbir şey demiyorum. Sert zeminci olsa da, Ozi’de yarı finali olsa da şu sıralar gerçekten hiçbir başarısı yok ve çok kötü gidiyor. İlk turda Brian Dabul ile oynayacak olan Federer’in olası üçüncü tur rakibi Lleyton Hewitt. Yine çok yakın konuşlanmış Federer’e Avustralyalı. Yazık yahu. Bu da ikinci Djokovic. Çeyreğin üst tarafında ise Söderling ilk turda elemelerden gelen bir raket ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek. Sakatlıktan ynei dönen Gonzo ve Montanes’in pek varlık göstermeyeceğini düşündüğüm çeyreğin sürprizi Thiemo de Bakker olabilir.

Baghdatis, Nalbandian, de Bakker ve Fish'i izleyin. Ev sahibi kontenjanından Querrey ve Isner'ı ve benim özel kontenjanımdan Verdasco'yu izleyin.

Read more...

26 Ağustos 2010 Perşembe

foto: sert vuran kadınlar

Read more...

sharapova'nın amerika açık 2010 abiyeleri

Nike'ın Maria Sharapova için hazırladığı Amerika Açık kıyafetleri:

Read more...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

amerika açık 2010: çağla başaramadı

En azından yeni bir yolculuk başladı şimdi. İki sene önce Marsel de ilk Grand Slam elemelerinden sağ çıkamamıştı. Çağla Büyükakçay bugün aslında kazanabileceği maçı kaybetti. Klişe bir cümle. Ama gerçek olmadığı anlamına gelmiyor. Çek rakibi Petra Cetkovska karşısında özellikle ilk sette bulduğu fırsatları har vurup harman savurdu Büyükakçay. Heyeacandan ya da konsantrasyon eksikliğinden olduğunu düşünüyorum hatalarının. Rakibi ilk sette bir ara çok kötü bir servis yüzdesindeydi. Burada özellikle servis karşıladığı oyunlarda daha agresif oynayarak seti lehine yazdırmalıydı Çağla.

Karşılıklı servis kırmalar ile başladı mücadele. Aslında bu, biraz da ilk setin nasıl geçeceği konusunda kısa bir ön gösteriydi. 1-1'den sonraki kendi servis oyununu sıfıra karşı kazanan Çağla bir sonraki oyunda tekrar servis kırarak 3-1'lik üstünlüğü yakaladı. Fakat sevinç kısa sürdü. Çek raket iki kırma puanından yararlanamasa da üçüncüyü affetmedi ve sete eşitliği getirdi. Bu noktada Petra'nın servis istatistikleri yerlerdeydi. İlk servisten puan çıkartma oranı yüzde 14, ikinci servisten puan çıkartma oranı ise yüzde 25'ti. İnanılmaz bir oran bu. Tekrar karşılıklı servis kırmalar ve ardından tutunmalar geldi. Çağla skor 5-5 iken biraz daha dişini sıkamadı ve kötü bir servis oyunu ile avantajı rakibine verdi. Set için servis atan Cetkovska ilk seti hanesine yazdırıdı.

İkinci set daha farklıydı. Sadece bir kez servis kırıldı onu da Çek raket setin sekizinci oyununda gerçekleştirdi. Birkaç şanstan yararlanamadı yine Çağla ve maçı kaybetti. Bu deneyim Çağla'nın hanesine artı olarak yazıldı. Avustralya Açık'ta daha sakin bir oyun ile tur bekliyoruz kendisinden.

Read more...

24 Ağustos 2010 Salı

tenisçilerin ilk new york anıları

Amerika Açık'ta ana tablo başlamasa da elemeler bu gece başlıyor. Turnuvanın düzenlendiği Flushing Meadows New York'ta. Bu koca ve ışıltılı şehir herkesi etkisi altına alıyor kesin. Birkaç tenisçinin New York'a ilk seyahatlarinden akıllarında kalanlar ise şöyle:


Çantalarımızı boşaltamadık çünkü otel odası o kadar küçüktü ki yatak neredeyse koridora taşmıştı. Klima da çok kötü kokuyordu ve bir traktör gibi ses çıkartıyordu. Sonra bir elektrik kesintisi bile oldu. Pizzaları 150 dolara satıyorlardı çünkü diğer yiyeceklerin çoğu bozuluyordu.
Dimitri Tursunov

Bütün bu parıltılı şeyler, televizyonda gördüğünüz gökdelenler... Ama en çok Times Meydanı'ndaki M&Ms mağazası sürpriz oldu. Çeşit çeşit M&Mlerden oluşan duvar vardı. Ben normalde sarı ve siyah olanları biliyordum. Bir sürü aldım. Cidden çok etkileyiciydi.
Akgul Amanmuradova

2001'de juniorlarda oynuyordum. 10 eylülde ayrıldığımı hatırlıyorum ve 11 eylülde malum olaylar.. Bir gün önce ayrıldığım için şanslı olduğumu düşünüyorum.
Svetlana Kuznetsova

New York'a ilk Amerika Açık 2005'te juniorlrada mücadele etmek için geldim. Çok büyük bir olaydı benim için. Bütün ailemiz, yaklaşık 20 kişi oradaydık. Çeyrek finale yükseldim ve orada olmak büyük bir heyecandı. Andy Roddick ve Roger Federer'in resimleri otobüslerdeydi.
Sam Querrey

    Read more...

    marsel'in ana tablo yolu

    Erkekler kurası da açıklandı elemelerde hemen ona da bakalım.

    Marsel 1 numaralı seribaşı elemelerde ve sen git geçen senenin Amerika Açık Junior şampiyonunu çek daha ilk turda. Bravo. Napıcaz şimdi. Bu adam oynuyo valla. Avustralyalı Berbard Tomic 17 yaşında daha ama deneyim desen Marsel'den fazla. Kendi evindeki Grand Slam'de iki kez ikinci tur görmüşlüğü var üst üste. Ancak birazcık çatlak ve sorunlu bir yapısı var. Wikipedia'da Controversies başlığı altında incelenmiş olayları.

    Şimdi geçrekçi olmak gerekirse Marsel'in işi zor. Ama imkansız değil. Fakat şu son 2-3 turnuvada gördüğüm Marsel beni tedirgin etti. Kafası başka yerlerde sanki. Oyunundan eser yok.

    İkinci turda Steve Johnson-Noam Okun maçının galibi ile oynayacak Marsel atlarsa. Üçüncü turda ise Dodig yahut Bogdanovic gelir. İlk turu geçerse ana tablo gelir. Geçemezse çok puan yitirecek geçen sene ikinci tur gördüğü turnuvada. Başarılar Marsel...

    Read more...

    çağla'nın ana tablo yolu

    Amerika Açık elemeleri bugün (gece) başlıyor ve kuralar da çekildi. Alışık olmadığımız bir şekilde bu yıl hem tek kadınlarda hem de tek erkeklerde bir Türk tenisçi ana tablo görmek için mücadele edecek.

    Kadınlardaki temsilcimiz Çağla Büyükakçay. WTA sıralamasında şu an 192. sırada. Elemelerin ilk turunda eşleştiği isim ise Petra Cetkovska. 25 yaşındaki Çek tenisçinin teklerde tek başarısı 2008'de Roland Garros'ta son 16'ya kalması. Ama kuranın faydasını çok gördü. İlk turda kendisine düşen seribaşı Alona Bondarenko'ydu ve onu geçtikten sonra yolu açıldı resmen. Galina Voskoboeva'yı ikinci turda alt ettikten sonra vatandaşı Iveta Benesova'yı da üçüncü turda yenen Çek raket dördüncü turda Ana Ivanovic ile karşılaştı. Üç maç sonra şampiyonluğunu ilan edecek Sırp raketten oyun dahi alamamıştı.

    Bu dördüncü tur ile 49. basamağa, kariyerinin şu ana kadar en yüksek noktasına yerleşmişti Cetkovska. Şu an Çağla'nın sekiz sıra üzerinde 184. basamakta bulunuyor. Kendisinin WTA Tur'da bir çiftler şampiyonluğu var. Partneri bir önceki postta Penny'e benzettiğim, Andrea Hlavackova ile Prag'da şampiyon olmuşlar 2007'de.

    Çağla eğer ki İstanbul Cup ilk turunda Baltacha'ya karşı oynadığı gibi oynarsa ilk turu geçecektir. Ama ilk defa çıktığı böyle bir arenada heyecanına yenik düşmesi de olası.

    Diyelim ki geçti Çağla. İkinci turdaki rakibi Zuzana Kucova-Alison Riske karşılaşmasının galibi olacak. Slovak Kucova her en kadar elemelerin 12 numaralı seribaşısı olsa da ev sahibi Riske bu sezon bir ara yaptığı patlama ile ne kadar tehlikeli olduğunu göstermişti. Riske gelebilir büyük ihtimalle karşısına.

    Olmaz ya üçüncü turdaki olası rakip ise Biçkova veya Kalaşnikova olur. Başarılar Çağla.

    Read more...

    bizim penny widmore tenisçi olmuş

     Lost'ta Desmond Brada'nın sevgilisi Penny Widmore var bilir izleyenler. Dizideki en naif, en gerçek aşk hikayesinin kahramanlarından biri Penny. Sonya Walger tarafından canlandırılıyor. Walger ardından Flashforward'da da Olivia olarak karşımıza çıkmıştı.


    Fotoğraftaki o değil. Andrea Hlavackova. Bu kadar, post bitti, dağılabilirisiniz.

    Read more...

    23 Ağustos 2010 Pazartesi

    new haven, son çıkış

    Bu hafta New Haven'da karma turnuva var. Pilot Pen Tennis 2010. Erkeklerden başlayalım:

    Kodamanlar bu haftayı dinlenerek geçirecekken New Haven'da 1 numaralı seribaşı Marcos Baghdatis olacak. Son iki haftadır esip gürleyen Rum raket burada favorilerden ancak haftasonuna kadar kalıp Amerika Açık'a 1-2 gün dinlenmeden çıkar mı bilmiyorum. Geçen haftanın finalisti Mardy Fish yorgunluk nedeni ile 4 numarlaı seribaşı olduğu turnuvadan çekildi.

    Baghdatis'in şöyle bir hedefi olabilir. Şu an Amerika Açık Serileri'nde lider durumda Andy Murray bulunuyor. Fish dün kazansaydı o ldierliğe yükselecekti. Bu hafta Baghdatis şampiyon olursa seriyi şampiyon olarak bitirecek bu da olası bir Amerika Açık şampiyonluğunda ödülünü ikiye katlaması anlamına geliyor.

    Ancak bana göre böyle bir şey pek olası değil. Böylece Amerika Açık Serileri şampiyonu olarak Flushing Meadows'a gelecek olan Murray o motivasyonla ilginç işler yapabilir. Ya da yapmayabilir. Her neyse...

    New Haven'da Thomaz Bellucci, Robredo, Golubev, Trociki, Malisse gibi isimlerin yanısıra diz sakatlığı geçen Fernando Gonzalez de şampiyonluk için mücadele edecek isimler. Ana tablodaki en genç ismin ise Donald Young olması ise çok rererö... Malisse alır.


    Erkekler Ana Tablo

    Kadınlar tarafına gelirsek erkeklerden daha dolu bir tabloya sahip oldukları aşikar. Energizer tavşanı misali o turnuva senin gezen Caroline Wozniacki 1 numaralı seribaşı konumunda. O değil de kendisi hala Montreal'de. Yağan yağmur yüzünden cumartesi oynanması gereken yarı finaller bile ben şu satırları yazarken oynanmadı. Final de bu gece oynanacak. Sonra hoppala uçakla New Haven'a seyahat. Çarşamba ilk maç. Cumartesi finalini görmesi neredeyse imkansız Danimarkalı'nın. Bahis falan oynayacaksanız hiç tavsiye etmem. Hatta belki bir aydınlanma yaşar da çekilir turnuvadan.

    Onun dışında Fransa Açık finalistleri Stosur ve Schiavone ile birlikte Dementieva, Petrova, Pennetta, Kirilenko, Petkovic diye gidiyor liste. Pavluçenkova da olacaktı ama bacağındaki sakatlık yüzünden çekilince yerine Dominika Cibulkova Lucky Loser olarak ana tabloya girdi. Ana Ivanovic de olacaktı burada ama Kim Clijsters karşısında yaşadığı sakatlık izin vermedi.

    Kadınlar Ana Tablo

    Günün Programı
    Stadium (from 10.00hrs)
    1. ATP: Robert vs. Young (tbc)
    2. Elena Dementieva vs. María José Martínez Sánchez
    3. Dominika Cibulkova vs. Melanie Oudin
    4. ATP: Blake vs. Riba (NB 16.30hrs)
    5. ATP: Dent vs. Schwank (NB 19.00hrs)
    6. Dinara Safina vs. Francesca Schiavone

    Grandstand (from 10.00hrs)
    1. Nadia Petrova vs. Varvara Lepchenko
    2. Alexandra Dulgheru vs. Bethanie Mattek-Sands
    3. ATP: Andreev vs. Clément (tbc)
    4. ATP: Seppi vs. Nieminen
    5. Daniela Hantuchova vs. Kaia Kanepi

    Court 1 (from 10.00hrs)
    1. ATP: Chiudinelli vs. Becker
    2. Sara Errani vs. Zheng Jie
    3. Petra Kvitova vs. Kateryna Bondarenko
    4. ATP: Greul vs. Kukushkin
    5. ATP: Lacko vs. Serra (tbc)

    Court 2 (from 10.00hrs)
    1. ATP: Gil vs. Korolev (tbc)
    2. ATP: Hajek vs. Brown
    3. ATP: Stepanek vs. Cuevas
    4. ATP: Beck vs. Marchenko (tbc)
    5. Kops-Jones/Kudryavtseva vs. Raymond/Stubbs (NB 15.00hrs)

    Court 3 (from 10.00hrs)
    1. ATP: Kubot vs. Brands
    2. ATP: Luczak vs. Mayer
    3. ATP: Gonzalez vs. Zeballos
    4. ATP: Starace vs. Gabashvili
    5. Kondratieva/Uhlirova vs. Hsieh/Peng (NB 15.00hrs)

    Read more...

    cincinnati: federer için kupadan daha fazlası

     Roger Federer d. Mardy Fish 6-7/7-6/6-4

    Aslında bu galibiyet göründüğünden çok daha değerli. Cincinnati'de geçen haftaki turnuva ile kıyaslayınca yarı finalde daha zayıf isimlerin olması daha sönük bir turnuva olduğu izlenimini verebilir. Fakat sonuçta Djokovic, Nadal ve Murray çeyrek finalde elendiler. Ve onları yenen Baghdatis ve Fish istim üstünde tenisçiler. Baggy sezon başından beri, Fish ise Wimbledon'dan bu yana yükselişlerini sürdüren, formda isimler. Federer'in bu iki isme karşı galip gelmeyi başarması kendine olan güvenini Amerika Açık öncesinde maksimuma çıkartacaktır. Hala Flushing Meadows'ta zafere ulaşacağını düşünmüyorum İsviçreli'nin ama tabii ki son sekize girmesi garanti.

    Fish, 7 haziranda 90. basamaktaydı. 21'e yükselmesi sadece on hafta sürdü. Zıplayarak, dev adımlarla Amerika Açık'ta seribaşı oldu Amerikalı.

    Read more...

    22 Ağustos 2010 Pazar

    rogers cup: ana'nın intikamını doğa ana aldı

    WTA Montreal'de Ana Ivanovic hakkında atıp tutan zibidi turnuva direktörü Eugene Lapierre başka bir ananın, Doğa Ana'nın gazabına uğruyor. Oh olsun! Şunları demişti Lapierre, Ana hakkında. Dün oynanması gereken yarı finaller oynanamadı ve final pazartesi günü oynanacak. Bu sarkma tabii ki yarı finale kalan son 4 tenisçiyi mutlu etmedi. Beter olun oğlum Montreal. Ana zaten sakatlandı. New Haven'da da yok. Amerika Açık'a yetişmesi şüpheli.



    Svetlana Kuznetsova ile Wozniacki arasındaki maçın ilk setinde bastıran yağmur nedeniyle maça ara verilirken canı sıkılan iki tenisçi de başladı futbol hünerlerini sergilemeye. Kuznetsova'nın futbolcu sevdiğini ve hatta oynayabildiğini biliyoruz. Daha önce tenis topuyla ayak becerilerini gösterdiğini defalarca görmüştük. Fakat Caro babasından hiçbir şey kapamamış. Futbolcu olan babasına rağmen futbol topuyla olan ilişkisi pek içaçıcı değil Danimarkalı'nın. Video aşağıda:


    Read more...

    cincinnati: iki f

    Cincinnati'de finalin adı;
    Roger Federer-Mardy Fish


    Fish çocukluk arkadaşı Andy Roddick'i maç bitti derken geri gelerek mağlup etti. Yakın geçen ilk  setteki ufak yağmur arasından sonra Roddick servis kırarak ilk seti aldı. İkinci sette de skoru 5-2'ye getirmeyi başardı. Fakat Doğa Ana'nın planları vardı ve bu planlar Mardy'nin galibiyetini içeriyordu. Fish maça tutunmak için servis atacağı sırada yağmur yine kendini gösterdi ve yaklaşık 10 dakika ara verildi müsabakaya. Geri döndüklerinde bu kez servisi kıran 28 yaşındaki Amerikalı'ydı. Tie-break'e götürdüğü seti kazanınca momentumu bir anda kendine çevirdi. Gelişemelerden sonra mental olarak çöken Roddick ise toparlanamadı ve son seti 6-1 ile kaybetti. Yine de ilk 10'a girecek yarın tekrardan.


    Yılın flaş isimlerinden Marcos Baghdatis, Nadal'ı devirdikten sonra Federer'i aldı karşısında. Daha geçen hafta Murray hem Nadal'ı hem de İsviçreli'yi arka arkaya yenmeyi başarmıştı. Marcos son yıllarda sık görmeye başladığımız bu doğa olayını gerçekleştirebilecek oyuna ve hırsa sahipti aslında. Ancak Federer harika servis attı. Yüzde 90 gibi bir yüzdeyle ilk servislerinden puan çıkarttı ve iki sette sonuca gitti. 

    İsviçreli çok iyi tanıyor Mardy'i. Aynı yaştalar ve 2003'ten bu yana aralıklarla karşı karşıya geliyorlar. İlk 4 karşılaşmayı kazanan taraf Federer. Son mücadeleleri 2008 Indian Wells'te ve Fish 6-3/6-2 ile kazanmış ve İsviçreli karşısındaki tek galibiyetini almıştı. Amerikalı şu an istim üstünde. Bu sezon bir yıl içinde almadığı kadar galibiyet aldı. 29-12 şu andaki istatistiği. Bir ay önce Amerika Açık Serilerinin ilk turnuvası olan Atlanta'da şampiyonluk yaşamıştı. Federer'i eskiye oranla daha çok zorlayacağı kesin.

    Read more...
    yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

    bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

    ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

    GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

      © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

    Back to TOP