25 Ağustos 2010 Çarşamba

amerika açık 2010: çağla başaramadı

En azından yeni bir yolculuk başladı şimdi. İki sene önce Marsel de ilk Grand Slam elemelerinden sağ çıkamamıştı. Çağla Büyükakçay bugün aslında kazanabileceği maçı kaybetti. Klişe bir cümle. Ama gerçek olmadığı anlamına gelmiyor. Çek rakibi Petra Cetkovska karşısında özellikle ilk sette bulduğu fırsatları har vurup harman savurdu Büyükakçay. Heyeacandan ya da konsantrasyon eksikliğinden olduğunu düşünüyorum hatalarının. Rakibi ilk sette bir ara çok kötü bir servis yüzdesindeydi. Burada özellikle servis karşıladığı oyunlarda daha agresif oynayarak seti lehine yazdırmalıydı Çağla.

Karşılıklı servis kırmalar ile başladı mücadele. Aslında bu, biraz da ilk setin nasıl geçeceği konusunda kısa bir ön gösteriydi. 1-1'den sonraki kendi servis oyununu sıfıra karşı kazanan Çağla bir sonraki oyunda tekrar servis kırarak 3-1'lik üstünlüğü yakaladı. Fakat sevinç kısa sürdü. Çek raket iki kırma puanından yararlanamasa da üçüncüyü affetmedi ve sete eşitliği getirdi. Bu noktada Petra'nın servis istatistikleri yerlerdeydi. İlk servisten puan çıkartma oranı yüzde 14, ikinci servisten puan çıkartma oranı ise yüzde 25'ti. İnanılmaz bir oran bu. Tekrar karşılıklı servis kırmalar ve ardından tutunmalar geldi. Çağla skor 5-5 iken biraz daha dişini sıkamadı ve kötü bir servis oyunu ile avantajı rakibine verdi. Set için servis atan Cetkovska ilk seti hanesine yazdırıdı.

İkinci set daha farklıydı. Sadece bir kez servis kırıldı onu da Çek raket setin sekizinci oyununda gerçekleştirdi. Birkaç şanstan yararlanamadı yine Çağla ve maçı kaybetti. Bu deneyim Çağla'nın hanesine artı olarak yazıldı. Avustralya Açık'ta daha sakin bir oyun ile tur bekliyoruz kendisinden.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP