8 Ağustos 2009 Cumartesi

cirstea vs. stosur: hesabı kapatalım

tarihler 3 haziran 2009'u gösterirken kariyerlerinin ilk grand slam çeyrek finallerinde boy gösteren iki raketten daha deneyimli olan samantha stosur maçı çok rahat kazanıp yarı finale çıkmış ancak finale çıkma mücadelesinde daha sonra şampiyon olacak olan svetlana kuznetsova'ya boyun eğmişti.. çeyrek finalin kaybedeni 19 yaşındaki sorana cirstea ise turnuva boyunca gösterdiği cesur oyunla turnuvada güzel bir renk olmuştu..

yılın son grand slam'i amerika açık öncesi ısınma turları olan amerika serileri los angeles ayağında bugün yarı finaller oynanacak.. fransa açık çeyrek finalinde rakip olan ikili burada finale çıkma mücadelesi verecekler.. çeyrek finalde agnieszka radwanska'dan istanbul cup 2008'deki 6-0/6-0 ve geçen haftaki 6-1/6-0'lık maçların rövanşlarını almayı başardı sorana cirstea.. bugün ise fransa açık çeyrek finali rövanşı için korta çıkacak.. dünkü maçta ilk set tie-break'inde kayıp ayağını zedeleyen rumen raket, bu şekilde ağrı kesici ile maça devam edip ikinci seti 6-1 kaybetmesine rağmen son set görevlendirdiği savaşçı ruhu ile maçı kazanmasını bildi.. maçtan sonraki röportajında yavaş yavaş sert kort oyununa alışmaya başladığını söylüyor.. radwanska karşısında elde ettiği ilk maç puanında agresif olmaya çalıştığını ancak eline yüzüne bulaştırdığını, ikinci şansta ise skoru düşünmeden rahat oynamaya çalıştığını ve başarılı olduğunu belirtiyor..

samantha stosur cephesinde de işler yolunda gözüküyor.. dinara safina'yı eleyen jie zheng karşısında ilk seti kaybetmesine rağmen kararlılığı ile sonuca giden avustralyalı raket üst üste ikinci yarı finalinde.. 24 çiftler şampiyonluğu bulunan ancak henüz bir tekler kupası kaldıramamış olan stosur, çiftlerde elde ettiği deneyimin kendisine yardım edeceğini söylüyor ve cirstea'nın maçı bırakmayacağını, maçı kazanması için savaşması gerektiğini biliyor..

diğer yarı final mücadelesi ise maria şarapova ile flavia pennetta arasında oynanacak.. en son 2006 wimbledon finalinde karşılaşan ikiliden şarapova'nın, aralarında oynanan maçlarda 2-0 üstünlüğü bulunuyor.. şarapova çeyrek final maçından sonraki açıklamasında, kaybettiği el-göz koordinasyonunu ve reflekslerini geri kazandığını hissettiğini söylüyor.. servisleri de otursa çok daha güzel olacak..

ilk yarı final maçı tsi 00:00'da ve eurosport verecek büyük ihtimalle.. ikinci yarı final ise 05:00'a denk geliyor.. bunun da tekrarını pazar sabahı verecekelerdir kahvaltıya meze olarak..

cirstea-şarapova finali mükemmel olur..

Read more...

sakatlıklar, sakatlıklar...

sabine lisicki cincinnati turnuvasından çekildiğini açıkladı twitter sayfasında.. florida'daki evine gidiyormuş.. amerika açık öncesi kötü bir haber bu.. şarapova'nın sakatlığından olmasın diye dua etmeye başladım.. rotator cuff yırtığı genelde yakaladığı tenisçilerin çoğunun kariyerinin bitmesine neden oluyor.. evlerden ırak..

robin söderling - jm del potro maçını izlemeye heyecanı ile dün bilgisayar başında geçtiğimde isveçli'nin sağ bileğinden sakatlandığını ve çeyrek final maçına çıkmadığını gördüm.. del potro'dan çekinmesini anlıyorum.. maç günü öğlen antremanda oldukça sağlıklı görünüyordu söderling.. amerika açık'a kadar "iyileşip" nadal ile eşleşmesi en büyük dileğim..

Read more...

7 Ağustos 2009 Cuma

aile saadeti

"As promised, here is a family picture that my dad took. He thinks he's becoming a professional photographer. It was very funny as both girls had the hiccups while we were trying to take a decent picture. The girls and mom are doing great. Thanks for all your warm wishes."

richard (değil robert- sağol emre) federer'in çektiği bir aile saadeti anı.. minik federerler fotoğraf çekimi esnasında aynı anda hıçkırıklara kapılmışlar.. anne ve çocuklar çok iyiymiş.. federer'in facebook sayfasından..

Read more...

revenge: best serve cold, not double faulted

şu başlığı türkçe şekilde, böyle kelime oyunlu falan kotarmaya çalıştım olmadı.. bu yüzden özür diliyorum.. revenge is a dish best served cold şeklindeki yabancı özlü sözün türkçe karşılığında servis etmek falan olmadığı için böyle oldu.. idare edin.. (idare edemem anne)
yazıya geçiyoruz:

maria şarapova sakatlanmadan önce turdaki en iyi servislerden birine sahipti.. sakatlanmasının nedeni de zaten bu mükemmel servislerin nedeni olan aşırı omuz hareketiydi.. omzundaki yırtığı atlatıp kortlara geri döndükten sonra ise eski servislerinden eser kalmadığını gördük.. teniste istikrarın en zor yakalanacağı vuruş servislerdir.. özellikle yeni başlayanlarda, servis hareketini, dinamiği tam oturtamamış olanlarda bir gün tüm ilk servisleri içeri girerken ertesi gün çift hatalar havada uçuşuyor olabilir..

şarapova da şu sıralar servis atmayı yeni öğrenen bir çaylak gibi.. omuzunu tekrar zedelememek için değiştirdiği servis hareketi nedeniyle ilk servislerini oyuna sokmakta çoğu maçta zorlanıyor.. bu hafta los angeles ikinci tur maçında victoria azarenka karşısında 4/12 ace/çift hata oranı ile oynadı.. dün akşamki maç ise çok garipti.. alona bondarenko -ki şarapova 9 ay aradan sonra kortlara döndüğünde onu yenen isimdi ve bu maç bir intikam maçıydı- karşısında saçma sapan bir şekilde başladı maça.. etkili servis karşılama oyunu sayesinde ilk oyunda servis kıran rus raket daha ilk servis oyununda 3 çift hata yaparak servisini kırdırdı.. karşılıklı servis kırmalar ve alınan servis oyunları ile 4-4'e kadar giden sette bondarenko son iki oyunu alıp 6-4'ü yakaladığında şarapova'nın çift hata hanesinde 8 ve ikinci servisinden puan kazanma oranında ise 0/12 istatistikleri göze çarpıyordu..

ikinci sette ise ilk servisinden puan kazanma oranı düşse de ikinci servisten kazandığı puanlar (8/12) ve etkili return oyunu ile (bu sefer bondarenko'nun ikinci servisten puan kazanma oranı 0/6) sıfıra karşı aldı seti.. setin son oyununda alona hanesine 1 yazdırabilmek için uğraşsa da şarapova buna izin vermedi.. bu setin istatistiklerinde 5 ace e karşılık 3 çift hata yazıyordu şarapova'nın tarafında..

son sette ise ilk servisten puan kazanma oranında yüzde 74 gibi iyi bir istatistiğe imza atan şarapova rakibinin ikinci servislerinde yine puan vermeyerek ve 4/4 ace/çift hata oranı ile bu seti 6-3 kazandı ve bir üst tura çıkmayı başardı.. maçtan sonra "rövanşı (intikamı) almak güzel" dedi..

eski şarapova kadar olmasa da yine güçlü servisleri ile bir anda dikkatleri üzerine çeken sabine lisicki dün ikinci sette omuzundaki ağrılar nedeni ile maç bırakmak zorunda kaldı.. beni korkutan ise şarapova ile aynı sakatlığa yakalanma ihtimalinin bulunması.. alman raket twitter sayfasında omuzundaki ağrılar nedeni ile maçı bırakmak zorunda kaldığını bugün birkaç tahlil yaptıracağını söyledi.. umarım her şey yolunda gider.. amerika açık'ta güzel bir renk olacak lisicki.. sorana cirstea ise bu galibiyetle çeyrek finale yükseldi.. ilk turda 93lü, ikinci turda 90lı, üçüncü turda 90lı rakiplerini eleyen 90lı raketin çeyrek finaldeki rakibi 89lu agnieszka radwanska.. yaşlanıyorum..

günü sürprizi zheng jie'den geldi.. çinli raket baskı altındaki dinara safina'yı 3 sette geçmeyi başardı.. ikinci sette 3-1 öndeyken safina'nın direnci ile karşılaşan ve bu seti 7-5 kaybeden zheng üçüncü sette de 4-2 geriye düşünce bu sene roma'daki gibi boyun eğmeyeceğini göstermeliydi.. roma'da üçüncü sette 5-2 öndeyken maçı veren zheng los angeles'ta 4-2'den geri gelen taraftı.. 4 oyun üst üste almayı başararak çeyrek finale yükseldi çinli raket..

zheng çeyrek finalde samantha stosur ile oynayacak.. geçen hafta stanford'da serena williams'ı geçen sam, bu hafta bütün koçları ile yollarını ayıran ve adidas takımı ile kalakalan ana ivanovic'i 6-3/6-2 ile geçti.. sırp raketin durumu içler acısı gözüküyor ama kendisi kaybettiği maçtan sonraki basın toplantısında gülücükler saçıyordu etrafa.. ilginç..

küçük radwanska urszula ise şansının da yardımı ile çeyrek final gördü.. na li'nin sağ dizindeki sakatlık nedeniyle maça çıkmaması ile terlemeden şarapova'nın rakibi olarak buldu kendini.. tablonun en altından ise flavia pennetta ile vera zvonareva (yaşıtlarım arasında en sevdiklerim) karşı karşıya geliyorlar..

jie zheng - samantha stosur
sorana cirstea - agnieszka radwanska
urszula radwanska - maria şarapova
flavia pennetta - vera zvonareva

Read more...

6 Ağustos 2009 Perşembe

mmmmhh leziz!


(bkz: gösteren adam)

mayıs ayında portekiz'de düzenlenen estoril açık'tan.. sabine lisicki ve nikolay davydenko..
portekiz'e özgü "pastel de belem" (pastel de nata) adındaki yumurtalı tatlılar yapan bir yere konuk olmuşlar..

Read more...

usta-çırak dedik de...

federer ve wawrinka 2008 olimpiyatları'nda çiftlerde altına ulaştıklarında ben de dahil bir çok kişi şaşırmıştı.. federer çiftler oynamayan bir isim ve wawrinka gibi çok da çiftler başarısı olmayan biriyle gidip olimpiyat altını kazanmak büyük işti.. bu birliktelikten sonra wawrinka'nın formu yükselmeye başlamıştı.. o da vatandaşı gibi tek el backhand vuruyor toplara.. usta federer çırağı wawrinka'ya bir şeyler öğretmişti kesin..

10 gün önce federer ve eşi mirka ikiz çocuklara sahip oldular.. stan wawrinka da mirka'nın hamile olduğunu öğreniz öğrenmez işe koyulmuş olsa gerek ki o ve sevgilisi ilham vuilloud bir bebek bekliyorlarmış.. isviçre tenisi 15 sene sonraya yatırım yapıyor.. timea'ya sesleniyorum.. naber?

Read more...

los angeles'ta son 16

los angeles'ta dün oynanan karşılaşmalar neticesinde üçüncü tur eşleşmeleri belli oldu.. online stream bulamadığım için maçları izleyemiyorum ve inadına çok güzel maçlar oluyora benziyor..

gençlerin savaşından galip gelen şimdilik sorana cirstea oldu.. ilk turda larcher de brito'yu iki sette geçti, ikinci turda ise kariyerinin en yüksek basamağına bu hafta çıkmış olan caroline wozniacki'yi ilk seti 6-1 kaybettiği maçta diğer setleri (ikisinde de bir break geride olmasına rağmen) 4-6/6-7 alarak üçüncü tura çıkmayı başardı.. bu, rumen raketin ilk 10'daki tenisçilere karşı aldığı dördüncü galibiyet.. üçüncü turdaki rakibi yine bir genç, sabine lisicki..

alman raket ilk turda 38 yaşındaki kimiko date krumm karşısında ecel terleri döktü.. çekişmeli geçen ilk seti tie-break ile almasına rağmen ikinci sette servsini kırdırdı ve bu seti kaybetti.. 4-2 öne geçtiği son sette tutuanamayıp bir anda 4-5 geriye düşen ve maçta kalabailmek için servis karşılayan lisicki 1 kez bile maç puanı yemeden servis kırmayı başardı.. sonraki 2 oyunu da almayı bilen alman raket ikinci tura yükseldi.. ikinci turda ekaterina makarova'yı çok rahat geçti..

benim için sürpriz sayılabilecek bir sonuç, istanbul'da her şeyle kavga etmeyi başaran urszula radwasnka'nın ikinci turda dominika cibulkova'yı elemesiydi.. bu sonucu sürpriz olarak görmemin nedeni küçük radwanska'nın oyununu küçümsemem değil.. yetenekli bir tenisçi ancak daha 1 hafta önce bağırışlarıyla enka'yı titreten, mental olarak zayıf bu kızın los angeles'ta gelip cibulkova gibi savaşçı ve zihinsel yönü kuvvetli birini yenebilmesi büyük başarı..

ilk turda jarmila groth'u rahat geçen maria sharapova'nın victoria azarenka karşısındaki galibiyeti de yüzleri güldürenlerde (bu arada groth tekrar slovakya bayrağı takmış, avustralya vatandaşı olarak katılıyordu turnuvalara).. rus raket ilk seti tie-break ile kaybetti ancak diğer iki sette de setin başında servis kırıp 3-0 öne geçerek bu avantajları korumayı bildi.. maç içerisinde omuz sakatlığı yüzünden değiştirdiği servisi pek de iyi gözükmedi şarapova'nın.. 4 ace ve 12 çift hata istatistikleri pek iç acıcı değil ancak groundstroke'larda belaruslu'dan daha iyiydi.. maç sonrası "bugünkü oyunumdan hiç memnun değilim, bitiriciliğim yoktu" diyerek bunun farkında olduğunu gösterdi azarenka.. ayrıca maç içerisinde ne kadar agresif olursa olsun maç sonrası "şarapova harika bir oyuncu.. bir sene kortlardan uzak kalması fark etmiyor, hala cesareti ve ruhu yerinde" diyerek sezar'ın hakkını sezar'a vermesi güzel..

ne kadar yakıştıramasam da dünya sıralamasının 1 numarası olan ve buna williamslar dahil kimsenin laf etmemesi gereken dino safina slovak hantuchova karşısında da zorlanmadı.. turnuva öncesi zorlanır demiştim ama kız oynuyor demek ki.. jie zheng'i de geçerse ana ivanovic - samantha stosur galibi ile oynayacak.. işte gerçek test bu olacak..

ana tablonun son hali

Read more...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

bend it like woz

wozniacki la galaxy antremanında david beckham ile tanışmış.. beckham bu kızın kim olduğunu biliyor mudur acaba?

Read more...

4 Ağustos 2009 Salı

kimim ben? v4

yarışmanın kazananı seyşel adalarından drama queen oldu ve bizden marta'nın imzalı burnunu kazandı..

Read more...

3 Ağustos 2009 Pazartesi

sam-urai




Read more...

31. haftanın turnuvaları

artık hem atp hem de wta amerika açık'a bir ay kala elini eteğini avrupadan çekip amerika'ya geçtiler..

erkekler başkent dc'de mücadele edecekken, bayanlar los angeles'ta şampiyonluk kovalayacaklar..

washington'da 1 numaralı seribaşı andy roddick.. servisleri ile etkili olan ancak bu sene oyun içindeki vuruşlarını ve zekasını da geliştiren amerikalı tablonun üst tarafında ve yine servisleri ile ünlü isimler ile aynı çeyrekte.. sam querrey, ivo karlovic ve marin cilic, turun üç kulesi ile aynı çeyrekte olmak hatta bu üçlünün aynı çeyrekte olması tamamen şanssızlık..

son şampiyon juan martin del potro'nun kurası da zor gibi.. üçüncü turda olası bir hewitt, dördüncü turda da olası bir söderling eşleşmesi var.. geçen sene ikinci turda yendiği dudi sela ve finalde yendiği victor troicki ile aynı çeyrekte arjantinli.. del potro için önemli bir turnuva.. geçen sene kazandığı los angeles'a bu sene katılmamıştı.. oradaki puanlarını koruyamadı.. bunu kazanamazsa sıralamada düşüş gelecektir..

geçen senenin yarı finalisti tommy haas bu sene 10 numaralı seribaşı ve tommy robredo ve fernando gonzalez ile aynı çeyrekte şampiyonluk kovalayacak.. ernests gulbis, tomas berdcyh ile ikinci turda karşılaşıyor.. jw tsonga ve dimitri tursunov ile aynı çeyrekteler..

ana tablo

los angeles'ta ise son şampiyon dinara safina en yüksek numaralı seribaşı.. istanbul'da ilk turda kaybeden vera zvonareva ve bacsinszky'e 6-0/6-1 kaybeden küçük radwanska ana tabloda mücadele edecekler..

ana tabloya baktığımda dikkatimi çeken ilk şey sorana cirstea ve michelle larcher de brito'nun ilk tur eşleşmesi ve bu maçın galibinin ikinci turda caroline wozniacki ile oynayacak olması.. geleceğin ilk 20 oyuncularını şimdiki zamanda birbirleri ile mücadele ederken izlemek de ayrı keyifli oluyor..

geçen hafta istediğimi alamadığım maria şarapova bu hafta daha iyi bir kura ile karşımızda.. ikinci turda azarenka ve çeyrek finalde olası cibulkova eşleşmeleri var.. cibulkova roland garros'ta neredeyse 6-0/6-0'ı yakalayacaktı şarapova karşısında ama aradan 2 ay geçti.. şarapova çok daha iyi o güne oranla.. tabloda nadia petrova'dan uzakta olması oldukça şaşırttı beni şarapova'nın..

genç yeteneklerden amerikalı melanie oudin tekrar yükselişe geçen hantuchova ile oynayacak ilk turda.. bu maçın galibi kim olursa olsun safina'yı zorlar.. geçen hafta serena williams'ı yenerek dikkatleri üzerine çeken sam stosur yükselişteki rumen tenisinin temsilcilerinden monica niculescu ile karşılaşıyor..

wimbledon'daki mükemmel forehandleri ve servisleri ve sempatik tavırları ile çoğu kişinin beğenisi kazanan almanların yeni umudu sabine lisicki, uzun bir aradan sonra avustralya açık 2009'da ve wimbledon 2009'da grand slam oynayan, 38 yaşındaki kimiko date krumm ile ilk tur mücadelesi verecek..

ana tablo

Read more...

30. haftanın kazananları

30. hafta hem benim için hem de tenis turnuvaları açısından yoğun bir haftaydı, kazasız belasız attlatığımızı düşünüyorum.. üçü atp ikisi wta olmak üzere toplam beş turnuva şampiyonlarına kavuştu..

istanbul'dan çok detaylı olarak bahsettim ondan bahsetmeyeceğim burada..

stanford'da sürprizler vardı.. williams kardeşler, dementieva, şarapova, jankovic gibi isimlerin varlığında neredeyse bir grand slam çekişmesinde geçen bu seneki turnuvayı kazanan isim marion bartoli oldu.. finalde venus williams'ı 3 sette geçmeyi kazanan fransız raket toplamda beşinci bu seneki ise ikinci şampiyonluğuna ulaşmış oldu..

final maçına şöyle bir göz ucuyla bakma imkanım oldu ikinci setten itibaren.. ilk seti çok rahat alan bartoli ikinci sette de daha setin başında servis kırma avantajını eline geçirse de venus'un sert direnişi ve canlanan oyunuyla karşılaştı ve ikinci seti 7-5 kaybetti.. bu dakikadan sonra franszı raketin oyundan düşeceğini tahmin edenler yanılıyordu.. zira yine üçüncü setin başında servis kırma avantajını eline geçirdi ve bu sefer bu avantajını kaybetmeyerek şampiyonluğa ulaştı..

turnuva öncesi koçu ve babası dr. walter bartoli kızına "finale çıkman imkansız" demiş.. dünkü finalden önce de "6-0/6-1 yenilme de ne olursa olsun" demiş.. değişik bir motivasyon örneği.. zaten antremanlarda uyguladığı değişik egzersizler ile oldukça ilgi toplamıştı dr. bartoli.. örneğin L şeklinde bir botu ile servis attırmak, ayakkabılara tenis topu bağlamak vs..

bu turnuvada sürprizler ve şok sonuçlar dikkat çekti.. serena williams ikinci turda samantha stosur'a yenildi.. "en iyi benim", "dünya 1 numarasını ben hak ediyorum" diyen bir raket için acı verici olmalı.. hahah.. turnuva önesi yüzde 100 ile geliyoruz herkes sandığa diyen şarapova ikinci turda nadia petrova'yı darmadağan etse de bir sonraki turda venus williams tarafından çarpıldı.. servis oyunlarında etkisiz olan rus raketin amerika açık'a kadar hazır olması en büyük temennimiz.. venus şarapova'ya çarptıktan sonra hızını alamayıp dementieva'yı da 6-0/6-1 ile geçince final maçında herkes onu favori gösteriyordu.. ama bartoli zihinsel ve fiziksel olarak ne kadar fit olduğunu gösterdi..

erkeklerde de saçma sapan olaylar vardı.. los angeles'ta finalin adı sam querrey - carsten ball idi.. elemelerden gelen avustralyalı'nın ilk atp tour finaliydi bu.. belki de ikinci turda dimitri tursunov sakatlanıp maçtan çekilmese buraları göremeyecekti amerika doğumlu raket.. çeyrek findalde john isner'ı ve yarı finalde leonardo mayer'i geçmeyi başardı.. finalde kule querrey'den de set almayı başardı.. ernests gulbis ilk turu geçse de ikinci turda marat safin karşısında basit hatalarının kurbanı oldu.. safin çeyrek finalde haas'a yenildi.. haas yarı finalde querrey'e..


avrupa'daki son toprak kort turnuvası umag'da nikolay davydenko şampiyonluğa ulaştı.. geçen hafta hamburg'da da şampiyon olan rus raket bakalım sert zemine adapte olmada güçlük çekecek mi? umag'da set kaybetmeden ve maç başına 4,5 oyun vererek kupayı kaldıran rus raketin finaldeki rakibi juan carlos ferrero sadece 3 oyun alabildi.. 6-3 ve 6-0

geçen hafta hamburg'da fan vermişlerdi bu hafta apartman gibi trophy verdiler..

carsten ball'un yapamadığını thomaz belluci yaptı ve elemelerden gelip şampiyonluğa ulaştı.. gstaad'da finalde andreas beck'i yenen brezilyalı ikinci atp finalinde ilk kez birinci oldu.. bu sene şubat ayında kendi evinde tommy robredo'ya yenilmişti finalde.. final yolunda ev sahibi stanislas wawrinka, nicolas kiefer ve igor andreev'i geçmeyi başardı.. ancak çeyrek finalde 1 set gerideyken nicolas kiefer'in sakatlanıp çekilmesi avantajıydı.. o da carsten ball gibi gerideyken güçlü rakibinin çekilmesi ile tur atlamış oldu ve bu avantajı çok iyi kullandı..

bu nasıl trophy arkadaşım? granit ve 23 kilo.. amacınız ne?

Read more...

2 Ağustos 2009 Pazar

dakikası en pahalı final


42 dakikaya 250 lira.. dakika başına 6 lira ile en pahalı wta finali sıralamasında en üstlerde kendine yer buldu istanbul cup 2009..

42 dakika.. bagel and stick.. hradecka'dan bolca basit hata.. geri çizgiye yakın vurulmaya çalışılan ama dışarı düşen toplar.. filede kalan toplar.. 7 çift hata.. açıkçası dushevina'nın pek de bir şey yapmasına gerek kalmadı..

dushevina böylece 4. finalinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.. hradecka ise 3'te 0 ile yoluna devam edecek bundan sonra..


maç başlamadan 10 dakika önce whirlpool'un aktivitesi çok güzel görüntülere neden oldu.. korta girişte seyircilere birer tane tenis topu verildi üzerinde numaralar olan.. sonra iki adet büyük varil konuldu korta.. ve herkes aynı anda elindeki tenis toplarını bu iki varilden birine sokmaya çalıştı.. yüzlerce sarı tüylü topun tribünlerden masmavi korta giderkenki görüntüsü mükemmeldi.. kendime neden fotoğraf makinamı hazırlamadım diye uzun bir süre küfrettirecek kadar güzeldi..

Read more...

istanbul cup'tan anlar 2














Read more...

istanbul cup - gün 6

öfff bi kere de istediğim tenisçi şampiyon olsun, çok mu şey istiyorum? petkovic - bascinszky finali beklerken hradecka-dushevina finali düştü bize.. olmamalıydı..

günün ilk maçında hradecka ile petkovic karşılaştı.. hradecka yeni bir dinara safina mı oluyor korkusu başladı bende.. yaşı itibariyle biraz geç ama.. ilk turda çağla'ya ilk seti verdiği maçı kazandı.. ikinci turda görges'e ilk seti verdiği maçı kazandı.. çeyrek finalde yine 3 sete giden bir maç ile tur atladı.. aynı akşam çiftler maçında ipek/shvedova çiftini yendiler partneri ile.. bugün yine ilk seti kaybettiği maçı, neredeyse turnuvanın en uzun maçı olacak maçı kazandı ve kariyerinin üçüncü wta tour finalini oynayacak yarın.. ayrıca bu akşam oynadığı çiftler finalini de kazandı ve işin cılkını çıkardı.. çiftlerdeki 6. şampiyonluğu bu.. nasıl bir kuvvet bu, nasıl bir dayanıklılık..

bugünkü maç bir de yağmur arasına gitti.. yaklaşık 45-50 dakika durdu oyun.. dünkü 5 dakikalık udak duraksamayı saymazsak bu seneki ilk yağmur arasıydı..

toplara bu kadar sert vuran bir kadını canlı izlememiştim daha önce.. bugün 192 km/h ile servis attı.. yine çift el/tek el varyasyonlu forehandleri ile puanlara gitti.. ama onun dışında cidden hiçbir numarası yok.. ilk 50lerde fazla yaşamaması dileklerimle..

günün ikinci yarı final maçında vera dushevina ile timea bacsinszky karşılaştı.. dünkü bacsinszky'den eser yoktu.. dushevina toplara çok temiz vuruyor.. ilk seti çok rahat aldı.. ikinci sette seyircilerin de sempatik tavırları nedeniyle daha çok desteklemeye başladığı timea birazcık kıpırdanır gibi olsa da sonuca gidemedi.. oyun içindeki bazı hareketleri potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor macar asıllı isviçreli'nin.. bir iki drop shot'ı çok etkiliydi mesela.. ve baselinedaki defansı çok sağlam.. bugün dushevina'nın arka arkaya kortun ters taraflarına gönderdiği topları enfes şekilde çevirmeyi başardı..

neticede yarınki final sonucunda bir tenisçi kariyerindeki ilk şampiyonluğuna ulaşacak..

Read more...
yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP