3 Ağustos 2009 Pazartesi

30. haftanın kazananları

30. hafta hem benim için hem de tenis turnuvaları açısından yoğun bir haftaydı, kazasız belasız attlatığımızı düşünüyorum.. üçü atp ikisi wta olmak üzere toplam beş turnuva şampiyonlarına kavuştu..

istanbul'dan çok detaylı olarak bahsettim ondan bahsetmeyeceğim burada..

stanford'da sürprizler vardı.. williams kardeşler, dementieva, şarapova, jankovic gibi isimlerin varlığında neredeyse bir grand slam çekişmesinde geçen bu seneki turnuvayı kazanan isim marion bartoli oldu.. finalde venus williams'ı 3 sette geçmeyi kazanan fransız raket toplamda beşinci bu seneki ise ikinci şampiyonluğuna ulaşmış oldu..

final maçına şöyle bir göz ucuyla bakma imkanım oldu ikinci setten itibaren.. ilk seti çok rahat alan bartoli ikinci sette de daha setin başında servis kırma avantajını eline geçirse de venus'un sert direnişi ve canlanan oyunuyla karşılaştı ve ikinci seti 7-5 kaybetti.. bu dakikadan sonra franszı raketin oyundan düşeceğini tahmin edenler yanılıyordu.. zira yine üçüncü setin başında servis kırma avantajını eline geçirdi ve bu sefer bu avantajını kaybetmeyerek şampiyonluğa ulaştı..

turnuva öncesi koçu ve babası dr. walter bartoli kızına "finale çıkman imkansız" demiş.. dünkü finalden önce de "6-0/6-1 yenilme de ne olursa olsun" demiş.. değişik bir motivasyon örneği.. zaten antremanlarda uyguladığı değişik egzersizler ile oldukça ilgi toplamıştı dr. bartoli.. örneğin L şeklinde bir botu ile servis attırmak, ayakkabılara tenis topu bağlamak vs..

bu turnuvada sürprizler ve şok sonuçlar dikkat çekti.. serena williams ikinci turda samantha stosur'a yenildi.. "en iyi benim", "dünya 1 numarasını ben hak ediyorum" diyen bir raket için acı verici olmalı.. hahah.. turnuva önesi yüzde 100 ile geliyoruz herkes sandığa diyen şarapova ikinci turda nadia petrova'yı darmadağan etse de bir sonraki turda venus williams tarafından çarpıldı.. servis oyunlarında etkisiz olan rus raketin amerika açık'a kadar hazır olması en büyük temennimiz.. venus şarapova'ya çarptıktan sonra hızını alamayıp dementieva'yı da 6-0/6-1 ile geçince final maçında herkes onu favori gösteriyordu.. ama bartoli zihinsel ve fiziksel olarak ne kadar fit olduğunu gösterdi..

erkeklerde de saçma sapan olaylar vardı.. los angeles'ta finalin adı sam querrey - carsten ball idi.. elemelerden gelen avustralyalı'nın ilk atp tour finaliydi bu.. belki de ikinci turda dimitri tursunov sakatlanıp maçtan çekilmese buraları göremeyecekti amerika doğumlu raket.. çeyrek findalde john isner'ı ve yarı finalde leonardo mayer'i geçmeyi başardı.. finalde kule querrey'den de set almayı başardı.. ernests gulbis ilk turu geçse de ikinci turda marat safin karşısında basit hatalarının kurbanı oldu.. safin çeyrek finalde haas'a yenildi.. haas yarı finalde querrey'e..


avrupa'daki son toprak kort turnuvası umag'da nikolay davydenko şampiyonluğa ulaştı.. geçen hafta hamburg'da da şampiyon olan rus raket bakalım sert zemine adapte olmada güçlük çekecek mi? umag'da set kaybetmeden ve maç başına 4,5 oyun vererek kupayı kaldıran rus raketin finaldeki rakibi juan carlos ferrero sadece 3 oyun alabildi.. 6-3 ve 6-0

geçen hafta hamburg'da fan vermişlerdi bu hafta apartman gibi trophy verdiler..

carsten ball'un yapamadığını thomaz belluci yaptı ve elemelerden gelip şampiyonluğa ulaştı.. gstaad'da finalde andreas beck'i yenen brezilyalı ikinci atp finalinde ilk kez birinci oldu.. bu sene şubat ayında kendi evinde tommy robredo'ya yenilmişti finalde.. final yolunda ev sahibi stanislas wawrinka, nicolas kiefer ve igor andreev'i geçmeyi başardı.. ancak çeyrek finalde 1 set gerideyken nicolas kiefer'in sakatlanıp çekilmesi avantajıydı.. o da carsten ball gibi gerideyken güçlü rakibinin çekilmesi ile tur atlamış oldu ve bu avantajı çok iyi kullandı..

bu nasıl trophy arkadaşım? granit ve 23 kilo.. amacınız ne?

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP