1 Aralık 2009 Salı

rekor ama yetersiz


Serena Williams, Amerika Açık yarı finalinde çizgi hakemin üzerine yürüyüp, hakemi tehdit ettiği maç için rekor bir cezaya çarptırıldı. 82.500 Amerikan doları ödeyecek Amerikalı tenisçi. Ancak iki yıl içerisindeki Grand Slam'lerde böyle agresif bir hareket yaparsa cezası iki katına çıkacak ve Amerika Açık'tan men edilebilecek.

Bir kere para cezası yetersiz. Böyle disiplinsiz bir davranışın cezası daha büyük olmalıydı. Manevi anlamdaki cezası da yetersiz, hatta yok. 2 yıl içinde sakin olması bütün turnuvalara katılmasını sağlayacak. Ve ayrıca neden 2 yıl?

2 yıl içinde hakeme tekrar küfretmesi ile 3 yıl sonra 10 yıl sonra yapmasının arasındaki fark ne? Sonuçta ikinci kez yapılmış bir hata olacak.

Sırf Afrikalı-Amerikalı diye bir dönem "a" desek, "Irkçılk yapıyorlar hanıııım, vay başımıza gelenler" diye dellenen babası ve kendisinin, sırf bir süper-star diye, statü olarak kendinden çok aşağılarda olan gariban bir çizgi hakemine ağzına geleni söyleyip olaydan azıcık bir maddi ve sıfır bir manevi ceza alarak yırtması akil değil. Adil hiç değil.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP